Bicske Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Római katolikus templom, klasszicista, 19. sz. első fele. Berendezés: keresztelőkút, szószék és oltár, copf, 18. sz. vége.
:
A település fő útvonala mellett bekerített telken szabadon álló, keletelt félköríves apsziszáródású, nyeregtetős, homlokzati tornyos, gúlasisakos épület.

Tömege a főbejárati oldaltól az apszis felé két lépcsőben D-re tolódik. Apszisrészéhez D-i oldalon sekrestye alacsonyabb tömege kapcsolódik. Mészkő lábazata felett sima, vakolt falait összetett párkány zárja. Hosszoldalain 3-3, apszisán és K-i főbejárata felett 1-1 félköríves ablak nyílik. Főbejárata felett timpanon. Fedélszékét pala fedi. Tetőszintjén kis, körablak nyílik, harangemeletén mind a négy oldalon félköríves lezárású, egyszerű keretezésű ablak nyílik. A tornyot a fémlemezfedésű gúlasisak alatt párkány zárja le.

A templomot jelenleg felújítják