R.k. templom, klasszicista, 1838-1841. Tervezte: Vilmos Pichl.
:
A főtéren, kis kiemelkedésen, K-Ny. tengellyel áll a templom. Szabad környezetben épült, parkosított területen, az útról impozáns látvány. Főhomlokzata előtt előcsarnok: 6 hatalmas toszkán oszlopon álló üres timpanon. Mögötte a főhomlokzaton a megfelelő falpillérek. Szépen profilozott kőkeretben nagyméretű kapu, fölötte konzolos kő szemöldök. Eredeti kapuszárnyak rácsszerű osztással, gyémántkváder betétekkel. A kapuépítmény fölött táblán felirat az alapításról. A főhomlokzat síkjából lépcsőzetes felvezetéssel torony emelkedik ki 1. szintjén órák, 2 .szintjén vállpárkányos, magasra kúszó zsalus harangablakok keretben, a sarkokon lizénák. A tornyot 4 oldalán timpanonok zárják, mögöttük a lapos lefedés. Tipikus klasszicista oldalhomlokzat, 1-1 oldalrizalittal, melyeket a főhomlokzatról átforduló, ill. annak megfelelő lizénák szegélyeznek. Benne kapu felülvilágítóval, majd följebb keretezett félkör ablak keretezve. Körülfutó markáns főpárkány, azon magas attikafal, kontyolt nyeregtető cserépfedéssel. A félkör alaprajzú szentélyt övpárkányok közé fogott ablaksor világítja be.

A 174 éves templom állapota kiváló, nemrég újították fel. Környezete is gondozott.