polgárház
városi polgárház
Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház, romantikus, 1850 körül.
:
Az utcavonalban álló, U alaprajzú, egyemeletes sarokház öttengelyes, konzolsorral és timpanonos attikával koronázott középrizalittal ellátott főhomlokzatú épület. Földszintjén, középen egyenes záródású, kőkeretes kapu korabeli vasráccsal. Kétfelől négyszögű keretezésű üzletnyílások, fent lekerekített sarkokkal. Az emeleten félköríves záródású nyílások, vállpárkány fölött széles frízzel keretezve. Középen öntöttvas konzolos és korlátos erkély. A rizalit fölött attikaszerű fríz öt kerek padlásnyílással és e fölött sűrű konzolos főpárkány, újabb attika fallal lezárva. A főhomlokzat oldalszakaszain és a két oldalhomlokzaton lent egyenes záródású kőkeretes üzletajtók, az emeleten könyöklős és szemöldökpárkányos, keretelt ablakok. Egy déli oldalhomlokzata van. Kontyolt, nyeregtetős, hódfarkú cseréppel fedett épület. Az udvari homlokzaton vaskonzolos függőfolyosó fut.

Tökéletes állapotban az épület.

Megyeháza (0.139 km)