Encs Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.

Lényegileg romhalmaz az egész, bár a tető a két építmény felén-felén még fent van, de vályogépületnél ez már igencsak kevéske vigasz...

A szomszédok szerint ez volt a "zsidó háza", ha jól hámoztam ki a magyarázatokból, valamilyen kereskedő lakott benne egykor, talán a háborúig. Azóta vélhetően használhatták egy ideig, mert nem túl valószínű, hogy 60-70 év alatt csak ennyire ment volna tönkre.
Mindenesetre az egyértelműnek látszik, hogy menthetetlen az egész, ha sürgősen nem történik vele valami.

A házszámok a településen elég nehezen kibogozhatóak, mivel nincs páros/páratlan oldal, illetve valamikor egy átszámozás is történt, és a új, illetve régi házszámok vegyesen vannak kint. Ezen az épületen felismerhető egy egykori "26" feliratú tábla, így az azonosítása sikerült.