Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1776. Berendezés: szószék, barokk, 18. sz.
:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, harangtornyos, nyeregtetős épület, hozzá DNy-ról négyzetes toldalék csatlakozik. Bejárata a hajó nyugati oldala elé épített fedett előtérből, illetve a déli torony alatt nyílik. Tornyának kosáríves bejárata felett szegmensíves szemöldökpárkányos ablak. Tört, erőteljes főpárkánya felett könyöklős, szegmensíves ablak, harangszintjén oldalanként 1-1 félköríves ablak. A torony sarkait homorú élszedés és füzérdíszes falpilaszterek díszítik. Órapárkánya felett egyszerű bádog gúlasisak. A hajó hosszanti falait falsávpárok tagolják, benne szegmensíves ablakok. A hajó keleti vége íves záródású, benne két félköríves záródású ablak. Nyeregtetejét műpala fedi.

2010.11.15 15:13 guess.who állapot: 3 - koordináta: N 48° 0,764' E 20° 41,278' - pont: 30

Állapota sajnos változatlan, ráadásul a hajó tetőzete nagyrészt most nejlonnal van fedve. Helyiektől annyit sikerült megtudni, hogy a templom fűtését napelemekkel akarják megoldani, és talán annak készítik elő a tetőzetet - de elképzelhető, hogy a nyári viharok rongálták meg. A korábban, qtaTom által említett vakolathibák sajnos továbbra is megvannak, így összességében a templom állapota legfeljebb 3, annak ellenére, hogy a falak egész jó állapotúak.

Várrom (5.059 km)
harangláb (7.490 km)