Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1786. Tornya 1956-ból.
:
Utcasorban, de az utcafronttól beljebb szabadon álló, kelet-nyugati tengelyű, rövid oldalain a nyolcszög három oldalával záródó épület, északi oldalán négyzetes alaprajzú toronnyal. A templomtestet kontyolt nyeregtető, a tornyot törtvonalú gúlasisak fedi, a tető anyaga mindkét esetben fémlemez. A torony északi oldalán keretezés nélküli, félköríves záradékú ajtó nyílik, felette keretezés nélküli körablak látható. A torony oldalhomlokzatain alul egy-egy kisebb méretű, félköríves záradékú ablak, felül oldalanként egy-egy nagyobb, félköríves záradékú ablak nyílik. A torony keleti oldalán külső lépcső, mely álló téglány alakú ajtóhoz vezet. A templomépület déli, délkeleti, délnyugati, északkeleti és északnyugati oldalán egy-egy, azonos formájú, keretezés nélküli, félköríves záradékú ablak nyílik, melyek közül a déli ablak a többinél valamivel kisebb.
református templom (2009.06.17 21:45 Zerind)

Sajnos a templom közelébe nem jutottam, csak messziről fotózva adtam a 4-es állapotot