Földszintes lakóház, copf kapuval, 1800.
:
Zártsorú beépítésben álló, kis udvart kerítő, földszintes későbarokk lakóház.
Homlokzata hattengelyes, eredetileg konzolos főpárkánnyal, melynek csak csekély maradványai vannak meg. Kapuja a negyedik tengelyben nyílik; a két oldalán lévő ablakokkal rizalitot képez, melyet lizénák tagolnak. A homlokzat ablakai sima szalagkeretelésűek. Kosáríves, vállpárkányos későbarokk kapuja homorú bélletű kőkeretes, ívezetében rozettákkal. A zárókövön "18 PXR 00" felirat, két oldalán "No - 89" házszámozás van bevésve. A kapu felülvilágítójában gazdag kovácsoltvas betétrács, melybe két oroszlán tartotta, Jézus szívét jelképező, töviskoszorús szív van befoglalva, a szív alatt levéldíszes maszkkal. A jobb oldali kapuszárkövön eredeti csengőhúzó maradt fenn.

A csaknem három évvel ezelőtti állapothoz képest nem észleltem változást. A kis lábazati púposodástól eltekintve jeles.

Budai Vigadó (0.079 km)