Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A jelenlegi templomot az 1944-ben felrobbantott templom helyén 1960-ban építették fel Zsanda Zsolt, debreceni építész tervei szerint. Titulusa: Szent István király.
Háromhajós, alacsony hajlásszögű tetővel fedett csarnoktemplom, D-i sarkán toronnyal. A főhajó széles félköríves apszisa két oldalt mellékterekkel bővül. Főhomlokzatán és a hajók nagy ablakai előtt betonelemek egymásra sorolásával képzett rács van. Főhomlokzata téglaburkolatos kerettel hangsúlyozott.
Belső tere dísztelen, az alulbordás vasbetonfödémet filigrán oszlopok tartják. Bejárati előcsarnoka felett karzat helyezkedik el.
A templom berendezései: a pusztulástól megmentett régi fő- és két mellékoltár, szószék, valamint festmények, az 1960-as évek stílusát képviselő abroncscsillárok, padok, mennyezeti geometrikus díszítőfestés.
állapot leírása:
Az épület jó állapotban van. A lapostető helyett néhány éve alacsony hajlásszögű, fémlemezfedésű tetőt emeltek.

Rakamazi római katolikus templom (modern) Szocreál(!) stílusú templom, amely az 1944-ben felrobbantott régi templom helyére épült 1951-60 között.
információ: google.hu
Nincs változás.