Szabadtéri színpad

kulturális és szórakoztató épület
Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
Kerítéssel körülvett szabadtéri színpad a Károlyi kert déli végén, Paulinyi Zoltán 1957.
külső leírás:
Jelenlegi főbejárat egy, a déli kerítésen elhelyezett jellegtelen kerítéskapu. A bejárattól jobbra és balra 1-1, téglány alaprajzú, lapostetős büfépavilon, erősen nyújtott szamárhátíves kiszolgálónyílással. A bejárattal szemben ovális, vörös salakos járdákkal szegélyezett kert, déli része rózskert, északi részén szökőkutas medence. A kettő között a Mandolinos hölgy bronzszobra, Berczeller Dezső, 1977. A medencétől jobbra és balra, a kerítés vonalát félkörívben követve 1-1 kapuépítmény vezet a kertbe, közepükön szalagkeretes, széles csúcsíves vasrácsos kapu. kétoldalt szalagkeretes, félköríves pénztárablakok. A medencétől északra téglány alaprajzú, keleti oldalán tornyos épület. Déli homlokzata emeletes, földszintes északi homlokzata a nézőtér felső széksorának szintjében húzódik. A földszinten mellékhelyiségek, emeleten a gépház. Az épület keleti és nyugati oldalán betonlépcső vezet a színpad felső széksorához. Az É felé lejtő nézőtér széksorai eredetiek. A zenekariárok mögött deszkázott színpad. Két oldalán 1-1 betonlábazatú, modern faszerkezetű világítótorony.

2009.10.03 10:26 Bamby állapot: 5 - pont: 5

Környezete rendezett, gyönyörű parkja van, gondozott állapotban. A kapu zárva volt s tábla jelezte, hogy őrzött terület. Egyik oldalán függöny volt elhúzva, másik oldalról jobban be lehetett látni.