Római katolikus plébániaház

plébánia
r.k. plébánia
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, kétemeletes, É-i szárnyán félemelettel megosztott, manzárd jellegű tetővel fedett saroképület. Az Ny-i szárny középtengelyében enyhe kiülésű, címerdíszes timpanonnal koronázott rizalit, kőbábos, konzolokra támaszkodó erkéllyel. Földszintjén üzletportálok félköríves ajtói. Az É-i homlokzat Ny-i, első tengelyében, félköríves szoborfülkében, Nepomuki Szent János-szobor, 1769 körül. Az É-i szárny Ny-i negyedik tengelyében kis kiülésű álrizalitban, félköríves bejárati kapu. Az É-i szárny földszinti helyiségei boltozottak, emeleti helyiségei síkfödémesek. A Ny-i szárny síkfödémes, a szárnyban háromkarú lebegő lépcső. Az 1763-ban épült téglalap alaprajzú, egyemeletes házat, a Ny-i szárnyat, 1936-ban D-i irányban egy tengellyel megtoldották, ehhez épült hozzá az É-i szárny, majd az egész épületet megnövelték egy emelettel, ekkor készült neobarokk homlokzata is.

Állapota változatlan.

Sóház (0.085 km)