Nagyboldogasszony
Lenti Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, D-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély Ny-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1779 (Dorffmaister István), restaurálva, 1936 (Királyfalvi Kraft József); 1969; jelentős rekonstrukció, 2005 (Velledics Lajos). Berendezés: jellemzően 19-20. század; fő- és mellékoltárok, szószék, padok 18. század második fele; Szentháromság-szobor, barokk, 1755 körül (Schmidt József Ferenc). Orgona: 1783 (Jetter Jakab), átépítve: 1896 (Peppert Nándor-Bencz György). Szily János szombathelyi püspök építtette 1778-ban (tervező: Melchior Hefele?).

2009.11.21 09:42 crowley állapot: 4 - koordináta: N 46° 41,100' E 16° 40,560' - pont: 7

Alapvetően rendben van, de: alul vizesedik, a hajó oldalán az első ablaknál a földig futó repedés, néhány helyen a párkány is ázik.