Mindenszentek
Letenye Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főutcája mellett emelkedő magaslaton, szabadon álló, keletelt, egyhajós, félköríves szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a hajó felett nyeregtetővel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a hajó D-i oldalához nyaktaggal csatlakozó, téglalap alaprajzú, újabb sekrestyével. Szentélyének falát román kori vakívsoros párkány és falsávok tagolják. A hajó D-i oldalán a középkori eredetű, félköríves záródású, bélletes, jelen formájában rekonstruált kaput a sekrestye tömbje takarja. Csehsüveg boltozatos hajó, a hajó bejárati oldalán karzat. A hajóhoz a szentély csúcsíves diadalívvel kapcsolódik. A hajó D-i falát, a középkori D-i kaputól K-re, félköríves záródású fülkék tagolják. A szentély É-i falán kis fülke, a D-in csúcsíves ülőfülke. Berendezés: jellemzően 20. század; Mindenszentek-oltárkép, 17. század vége; oltár, 18. század második fele. A 13. század második felében épült templom plébánosát 1332-ben említik a források, 1355-ben a templom szentélyét. A 15. században átépítették. 1716-ban új deszkamennyezettel fedik be a romlásnak indult templomot. 1774-ben újjáépítették, régi tornyát elbontották, hajóját bővítették. 1790 körül a hajót ismét bővítették, mai tornya ebből az időből való. A sekrestyét 1960-ban építették. 1967-ben restaurálták. A sekrestye D-i homlokzata előtt: kőfeszület, 20. század eleje. vége, oltárképe a 17. sz. végéről.

Nagyon szép állapotban van.