Betekints-csárda

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
étterem
Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Betekints-csárda, késő barokk, 1794.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, szabadon álló, az utca felőli oldalon földszintes, a kert felőli oldalon egyemeletes, téglány alaprajzú, későbarokk épület.

Külső: Utcai homlokzatát egyetlen kis ablak tagolja, ereszpárkány zárja. Nyugaton falazott kerítés csatlakozik, az itt nyíló szegmensíves kaputól egyeneskarú lépcső vezet a kertbe.
Véghomlokzatai oromzatosak, az eredeti nyíláskeretekben új ablakokkal.
Kerti, a Séd irányába néző kétszintes homlokzat földszintjén három kosáríves, falazott pilléres tornác, emeletén hét egyenes záródású ablak.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Tornáca háromszakaszos, hevederes csehsüvegboltozatos, mögötte levő pince jórészt dongás lefedésű.
A felső szint is boltozott lehetett egykor, az átalakítások ellenére néhány helyen hevederes csehsüvegboltozatok láthatók.
Tetőtérbeépítés.

A hotelben elkezdődtek a wellness szárny építési munkálatai.