Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
-pusztuló, kielégítő
Lakóház, barokk, 18. sz. Átalakítva eklektikus stílusban a 19. sz. második felében.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, kis középudvaros, téglány alaprajzú, eklektikus stílusban átalakított barokk lakóépület.

Külső: Óváros téri homlokzata öttengelyes, csonka főpárkány zárja. Földszintjét az övpárkányig teljesen kirakatszekrény takarja. Emeleti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklővel, egyenes szemöldökkel. A homlokzat szélén kváderezés.
Hátsó, Vas Gereben utcai jellegtelen homlokzata hattengelyes, övpárkány osztja.
Hátsó bejárata kis udvarra vezet, innen jobbra lépcsőház indul. Emeletén függőfolyosó.
Nyeregtető, palafedés.

Belső: Földszinti helyiségei hevederes csehsüvegboltozatosak, az utcafronton elhelyezkedő bolthelyiséget központi toszkán pillérre támaszkodó, négymezős hevederes csehsüvegboltozat fedi.

2018.05.26 11:54 Zerind állapot: 5 - pont: 28

Igazán nem tudom, hányast adjak: szépen felújították, viszont hozzáépítettek egy stílusban oda nem illő felső szintet. A fáktól (szerencsére?) nem nagyon látszik az épület.

Pósa-ház (0.011 km)
irodaház (OTP) (0.046 km)