Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, és gazd. épülete, népi.
:
Az utca vonalára merőleges gerincű, előkertes beépítésű, téglalap alaprajzú épület, náddal borított nyeregtetővel, téglából falazott kéményfejjel, fehérre festett fallal. Egybeépített a mögötte elhelyezkedő Széchenyi u. 6. sz. házzal.
Hosszú udvari homlokzatának a főhomlokzat felőli részén rövid, modern tornác van kialakítva. Az alacsony mellvéd fölötti két téglalap alakú tornácnyílást négyszögű pillérek választják el. A tornác téglapadlós, lefedése gerendás pallófödém. A konyhába nyíló ajtó egyszárnyú faajtó. A homlokzat jobb oldali végében kétrétegű, hatszemes, zsalugáteres ablaktáblás ablak nyílik.
A főhomlokzaton korábban két ablak volt, jelenleg a tengelyben egy kétszárnyú, kétrétegű, hatszemes, zsalugáteres ablaktáblával kialakított ablak nyílik, mellette jobbra az oldalhomlokzati tornác négyszögű árkádnyílása figyelhető meg. Az orommezőben kis kör alakú ablak van.
A házzal szemben nád nyeregtetős, téglalap alaprajzú istállóépület van. Utcára néző rövid homlokzatán modern falépcső vezet fel a padlástérbe. Az udvari hosszú homlokzaton faajtó van, mellette kis négyzetes ablakkal. Belső lefedése gerendás pallófödém, padlója padlólapos. A belsőben jelenleg kis kemence, valamint modern falépcső látható.

Szépen karbantartott ház, rendezett udvarral.

Móricz-ház (0.056 km)