Nővérszálló

Az épület megnevezésén változtatni szükséges, mert nem nővérszállónak készült, hanem eredetileg a Jékey-család reprezentatív megjelenésű kúriája volt. 1948 után sertéshizlaldát telepítettek a területére, melyet 1949-ben kiköltöztettek , majd mivel a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. területén áll, nővérszállóként hasznosították. 2009 óta áll műemléki védelem alatt.
A kórház címe: Fehérgyarmat, Damjanich utca 1., viszont a kúria homlokzata a Kossuth térre néz.
Két éve újították fel, neobarokk stílusú, szép arányú épület, melynek bejárati tornácát oromfal emeli ki. Az épület előtt lucfenyők és nyírfásk alkotnak ligetes facsoportot.
Az átadás után a felújított kúriába a Szociális ls Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolx-Szatmár-Bereg megyei Kirendeltsége és Információs Oktatási Képzési Központja működik.
A kúria hátsó része mellé építettek egy hosszú, raktár-szerű építményt, megfelelő távolság hiányában nem lehet egyben az egészet fényképezni. A park felőli főhomlokzattal is ugyanez a helyzet, ott meg a liget fái akadályozzák a rálátást.