Rendek tanya

Tanyamúzeum és Ökogazdaság, amit bármikor bárki felkeresehet. A tulajdonos szívesen lát mindenkit és bemutatja a tanyát.

Rendek Tanyamúzeum és Ökogazdaság - 6041 Kerekegyháza, Kunpuszta 81., tel.: 76/710-962
Tulajdonos: Rendek László. 1995-ben megnyílt az első múzeum (a külterületi kunpusztai részen), mely a pusztai élet emlékeit, a hagyományos gazdálkodás eszközeit kívánja megőrizni és bemutatni az utókor számára. A tanyai épületegyüttest 15 ha föld veszi körül, amelyen a tulajdonosok teljes körű ökogazdálkodást folytatnak. Az ide látogató vendégek képet kaphatnak őseink szokásairól és belecsöppenhetnek mindennapi életükbe. A tanya 1997-ben elnyerte a "Tanyák értékei" I. díját, 1998-ban pedig a Henry Ford díj különdíját a népi kultúra megőrzéséért és a környezetvédő gazdálkodásért.

S. Nagy-tanya (2.563 km)
Klárik-tanya (3.853 km)