Együttes

Együttes
Somogy

Kaposvár gyönyörű, védett épületekben és műemlékekben gazdag városközpontja ez. Jelenleg is óriási mértékű átépítési munkák zajlanak szerte a belvárosban, így nyár végére várhatóan a világ egyik legszebb városközpontja lesz ez, rengeteg szökőkúttal és egyre több szoborral díszítve!
Európában egyedülálló ez a belváros azért, mert ilyen kis területen ennyi eklektikus és szecessziós épület, mint Kaposváron, máshol nincs! Nálunk kb. 230 ilyen stílusú épület áll, általában jó állapotúak.
Sajnos azonban például a Somogy áruház, a jelenlegi megyeháza, a könyvtár és a leendő művelődési központ rendkívül elcsúfítja a városképet. Remélem, eljön majd az az idő, amikor ezeket mind lebontják és a környezetbe illeszkedő, történelmi stílusú épületeket építenek a helyükre.