A Papp Simon utca összes lakóházát is az amerikai MAORT olajipari vállalat építtette 1942-től a vezető alkalmazottai, mérnökei részére. A mai napig idegenforgalmi látványosságként is ismert a lakótelep.
. A telep tervezésének, kivitelezésének szellemi atyja" Bősze Kálmán erdőmérnök volt. Az volt a célja, hogy a telep csöndjével, klímájával, kényelmével üdülőtelepi jellegű, az itt lakók teljes pihenését és munka utáni kikapcsolódását biztosítsa. Nem tervezett a házak közé elválasztó kerítéseket, nem engedte meg a lakótelepi házak mellett a disznóólak, csirkeudvarok, veteményes kertek kialakítását, hangoztatta, hogy az olajipar dolgozói keresnek annyit, hogy táplálékukat az üzletekben megvehessék.

A házak állapota ma is kifogástalan, jó állapotban vannak, csak néhánynak kellett új tető .
Az egész terület gyönyörűen parkosított most is, nagyon szép örökzöld fákkal is.