Megújulásunk támogatója:  

Ködbe veszve...

Hollandi-ház, Dég
Pályázó: zovirax
Kép dátuma: 2012.10.20 10:04
Feltöltés dátuma: 2018.02.28 22:08

"A park tavának szigetén álló, festői megjelenésű épületet 1891-ben, egy korábbi épület helyén emelték. Földszintes része tehénistállóként szolgált (az itt lakó és a szigeten legelésző hat tarka tehén a park fontos látványelemének számított), emeletes részében pedig a tüdőbeteg Festetics Andorné gyógyítására berendezett lakosztály kapott helyet, mivel az ammónia tartalmú istálló levegőjét és a frissen fejt tejet gyógyító hatásúnak tartották. A szigetet eredetileg dróton áthúzható csónakon lehetett csak megközelíteni a kastély felől, a mai híd később épült"

Ködbe veszve...

 
 

Eddig 2 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2018.03.08 23:24 Szőnyi István 

Magam is unom már, annyiszor elmondtam, hogy az ún. "harmadolási szabálynál" léteznek összetettebb és kifinomultabb arányrendszerek, és mégis vannak, akik állandóan ezt emlegetik, ha kell, ha se. Ebben az esetben például teljesen felesleges volt szóba hozni, ugyanis sem a fára, sem az épületre nem érvényes, hogy "kellemesen harmadolóba van szerkesztve", ugyanis mindkét motívum majdnem tökéletesen a "negyedelőkben" van – föltéve persze, hogy mind a fának, mind az épületnek a tömegét vizuálisan kiegyensúlyozó optikai tengelyét, és nem kép középpontja felé eső széleit vesszük irányadónak. Ha még ezek után is akad valaki, aki nem így látja, az mérjen utána. Nagyon nehéz beleképzelnem magam annak a helyébe, akinek ennyire félrehord a szemmértéke. Így persze mindjárt érthető, hogy miért van szükség a "harmadolási szabály" szamárvezetőjére.

2018.03.06 12:40 Konti04Értékelés: 3 

Hangulatos felvétel. Jó a 2 ember és a 2 pad is a képen, kellemesen harmadolóba van szerkesztve az épület és a fa is. Viszont magam részéről jobban örültem volna, ha mind az épület mind a fa teljes tükörképe látszik. (nem 16:9-be vágni és a kiégett részből kevesebbet mutatni). Ráadásul a fekete-fehér konvertálásnál egy halvány kék sáv is került a képbe.

2018.02.28 23:50 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 5 

Szépen komponált, hangulatos ködös táj.

a forduló összes képe
fotópályázat