Megújulásunk támogatója:  

Erő

Danubius-kút, Budapest
Pályázó: Huropo
Kép dátuma: 2016.04.16 12:00
Feltöltés dátuma: 2017.07.06 13:55

A fővárosi műemlékek közül a mai napig az egyik legsúlyosabb darab a valamikor a Kálvin, ma pedig az Erzsébet teret díszítő Danubius-kút medenceköve. A kút darabjainak szállítását annak idején külön e célra tervezett kocsival oldották meg, amellyel a második világháború után a Hősök terén felállított hősök emlékművét is a helyszínre juttatták.

Erő

 
 

Eddig 3 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2017.08.07 20:39 kloÉrtékelés: 5 

Én ennyire nem lennék szigorú, érdekes részlet, még az ujjak vágása sem zavar. A címben megfogalmazott gondolatot egyértelműen sugallja.

2017.08.07 19:12 piuszÉrtékelés: 3 

Bizony kár érte!

2017.08.07 13:30 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 3 

Ebben a témában benne rejlett egy remek fotó lehetősége - kár, hogy a fotós a szó szoros értelmében "formabontó" képkivágásban tárta elénk a Danubius-kút Herkulesének alakját. Egy képkivágással szemben a legfontosabb elvárás, hogy első ránézésre is indokolt legyen. Nos, ezen a fotón formailag, vagyis kompozíciós szempontból semmi nem győz meg arról, hogy éppen ott kell lenniük a kép határainak, ahol a fotós kijelölte őket. A kép jobb oldalán a lepel részlete formailag elvonja a figyelmet a címmel is hangsúlyozott témáról, az erőtől duzzadó test plaszticitásáról. Ez még a kisebbik baj. Sokkal zavaróbb, hogy a "formabontás" során a fotós egészen odáig ment, hogy lemetélte Herkules ujjait. Márpedig a fotográfiában ökölszabály, hogy ízületbe nem vágunk bele. Csak erre a néhány dologra kellett volna odafigyelni, és egy jó fotót láthatnánk. Kár érte, mert a jól megválasztott időpont kedvező fényei kedvezően érzékeltetik a szobor plaszticitását.

a forduló összes képe
fotópályázat