Megújulásunk támogatója:  

Ej, mi a kő? avagy a giccs örök

Lakóház , Budapest 2
Pályázó: Szőnyi István
Kép dátuma: 2015.07.15 18:26
Feltöltés dátuma: 2016.06.30 14:52

A képen látható lakóház Budapest II. kerületében, az Ürömi utca 47. számon lelhető föl - aki még nem látta, annak feltétlenül érdemes megnézni, mert valóban párját ritkítja. A magam részéről megelégedtem az összkép bemutatásával - aki viszont az épület homlokzati dekorációjának "míves" részletszépségeire is kíváncsi, a mellékelt két linken bőven talál csemegézni valókat. http://varosban.blog.hu/2013/06/18/budapest_legremisztobb_bejarata https://www.kozterkep.hu/~/18062/uromi_utcai_lakohaz_epuletdiszei_budapest_pazmandi_antal_1998.html

Ej, mi a kő? avagy a giccs örök

 
 

Eddig 2 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2016.07.09 19:43 Szőnyi István 

Kedves Konti04! Enyhén szólva nem találom következetes eljárásnak, hogy közepesre osztályozol egy olyan fotót, amely a szöveges értékelésed szerint: "egy jól szerkesztett kép és nagyon jól bemutatja ezt a stílusbeli eklektikát, ami a giccsbe csúszik át súrlófényen. :-)." A logika szabálya szerint ugyanis ebben a relációban két eset lehetséges: egy kép vagy "jól szerkesztett" vagy nem jól szerkesztett, illetve vagy "nagyon jól mutatja be ezt a stílusbeli eklektikát, ami a giccsbe csúszik át súrlófényen. :-)", vagy nem jól mutatja be ugyanezt. Mivel a következetlenségnek ez a fokát a kognitív disszonancia veszélye nélkül nem vagyok képes a józan ész keretei között értelmezni, a hozzászólásodat a legjobb szándékkal sem tudom komolyan venni. Ehhez ugyanis arra lenne szükség, hogy a véleményedet esztétikailag megalapozott érvekkel és a logika elemi szabályainak tiszteletben tartásával fejtsd ki. És ezen a felületen talán az sem irreális elvárás, hogy egy fotóra adott osztályzat legalább köszönőviszonyban legyen a hozzászóló saját szöveges értékelésével.

2016.07.07 20:33 piuszÉrtékelés: 5 

Huhhh...már elő is jegyeztem a címet! A fotó remek.

2016.07.06 20:38 Konti04Értékelés: 3 

A fotó egy jól szerkesztett kép és nagyon jól bemutatja ezt a stílusbeli eklektikát, ami a giccsbe csúszik át súrlófényen. :-) Katasztrófális ízlésvilágra vall a túldíszítettség!

a forduló összes képe
fotópályázat