Megújulásunk támogatója:  

Szárnyas csillagkép

Országház, Budapest
Pályázó: gergely07
Kép dátuma: 2014.09.24 21:13
Feltöltés dátuma: 2015.06.21 20:21

Szárnyas csillagkép

 
 

Eddig 5 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2015.07.13 23:06 Szőnyi István 

Kedves Csaba, nem velem vitatkozol, hanem magaddal. Én ugyanis nem használtam azt a fordulatot, miszerint ez egy "eredeti 5let" volna. Örültem volna, ha vita helyett belinkeltél volna abból a "sok hasonló képből," amit láttál "az országházról és világító madarairól" akár egyetlen egyet is, amely esztétikai minőségét tekintve különb, mint ez a fotó. Annak viszont még jobban örültem volna, ha a többiekhez hasonlóan tárgyilagosan és méltányosan értékeled ezt a fotót, és te is "csillagos" ötöst adsz rá, hogy stílusos legyek. A hozzászólások kimagasló száma és a szóbeli értékelések minősítése alapján egyértelműen kijelenthető, hogy ennek a hónapnak ez volt a legemblematikusabb képe. Állítom ezt annak ellenére, hogy az én "halam" végzett holtversenyben "Gül Babával" az első helyen – ám mindkettő csak 3-3 ötös osztályzatot kapott, miközben a "Szárnyas csillagkép" öt értékeléséből négy ötös volt, ami önmagában is felülmúlja a másik kettőt. Szegény jobban járt volna, ha nem osztályozod. Komolyan kérdezem, milyen esztétikai, kompozíciós vagy technikai hibát vagy hiányosságot tudtál felfedezni ezen a képen, amely indokolta a négyes érdemjegyet? Az, hogy "láttál már sok hasonló képet", önmagában tökéletesen érdektelen; ahogy minden versenyben azok között kell győzni, akik az adott versenyben rajthoz álltak, úgy ezen a pályázaton is a hónap fotójának az adott mezőnyben kell kiemelkednie – ami a másik négy szavazó véleménye szerint egyértelműen meg is történt – nem pedig a versenyen kívül létező fantomképekkel viaskodnia.

2015.07.07 20:55 Konti04Értékelés: 4 

Remek szerkesztés, de vitatkoznék Istvánnal, mert nem erdeti 5-let. Már több hasonló képet láttam az országházról és világító madariról!

2015.07.07 19:39 kloÉrtékelés: 5 

Elsőre azt hittem, hogy valami nagyon gagyi fotó műcsillagokkal. Hát nem. Remek ötlet, nagyon jó megvalósítás, gratulálok.

2015.06.30 23:45 SzyaÉrtékelés: 5 

Mesésen szép kép a "kilyukasztott" égbolttal. Szépek a színek.

2015.06.27 17:06 piuszÉrtékelés: 5 

Az előttem szóló mindent elmondott, remek kép! Gratulálok!

2015.06.25 16:18 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 5 

Nálam egyértelműen ez a hónap fotója. Nemcsak azért, mert kompozíciós szempontból rendben van, mert ez bármilyen fotópályázaton alapkövetelmény, mondhatnám minimális feltétel ahhoz, hogy egyáltalán érdemes legyen közszemlére tenni egy fotót. Ez azonban még csak a szükséges, de távolról sem elégséges feltétel ahhoz, hogy egy kép a hónap képe lehessen. Ehhez valami fotográfiai értelemben vett többletre van szükség. Valószínűleg nem ez az egyetlen fotó, amely hasonló nézőpontból örökíti meg az Országház épületét, de ez az egyetlen, amely fotográfiai értelemben ilyen eredeti módon ad optikai funkciót az egyébként koromfekete égnek, amelyre a fotós leleménye a díszkivilágítás fényével megvilágított madarak révén a szó valódi értelmében dekoratív "szárnyas csillagképet" vetít. Gratulálok, ez valóban emblematikus fotográfia.

a forduló összes képe
fotópályázat