Megújulásunk támogatója:  

Ablak a várudvarra

Thury-vár, Várpalota
Pályázó: piusz
Kép dátuma: 2015.04.15 12:07
Feltöltés dátuma: 2015.04.30 15:13

A Várpalota központjában álló Thury-vár a XIV. században épült, majd az évszázadok során többször átépítették. A török időkben fontos királyi végvár volt. Nevét leghíresebb védőjéről, Thury Györgyről kapta.

Ablak a várudvarra

 
 

Eddig 3 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2015.05.06 11:59 csavargóÉrtékelés: 4 

Nálam ez lenne a hónap képe, ha az árvai-hoz hasonlóan nem lenne túl erőltetve az utómunka során. Legalább 5-6 fényérték a fehér fal és az árnyékok között a különbség ebben az erős déli napsütésben, ezt próbálta kiegyenlíteni a szerző. Sajnos ennek ára van.

2015.05.05 22:38 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 5 

A téma meglátására és a kompozíció kiegyensúlyozott belső formarendjére való tekintettel ötöst adok erre a képre. Valójában, ha lehetne, csak négyötödöt adnék, mert nem vagyok igazán kibékülve a kép kissé túlszaturált színeivel, és különösen a bal oldali rész számomra kissé természetellenes kontraszttalanságával, amely nyilvánvalóan az utómunka eredménye. Az árnyékos részeket az én ízlésem szerint nem kellett volna utólagosan ilyen mértékben kivilágosítani, mert így - különösen a jobb oldali képmező sötétebb tónusához és kontrasztosságához képest - fakónak, "kimosottnak" tűnik. Ami viszont a tükörkép egének "beborultságát" illeti, annak az a magyarázata, hogy az ablakban a várnak nem a képen látható tornya, hanem az épületszárny másik végén lévő, a képen nem látható tornya tükröződik.

2015.04.30 23:14 SzyaÉrtékelés: 4 

Szép kompozíció a tükröződéssel, szépek a színek. Érdekes, hogy a tükörkép beborult.

a forduló összes képe
fotópályázat