Megújulásunk támogatója:  

Nógrádi panoráma

Nógrád vára, Nógrád
Pályázó: Szőnyi István
Kép dátuma: 2009.09.27 16:57
Feltöltés dátuma: 2015.04.29 22:02

Nógrádi panoráma

 
 

Eddig 2 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2015.07.18 16:26 Szőnyi István 

Én viszont egyik fából sem vágnék egy centit sem, mert a kompozíció, ha nem is patikamérlegen, de az én vizuális arányérzékem szerint tökéletesen ki van egyensúlyozva, és egyáltalán nem viszi el semmi sehova a kép súlypontját. És ezerszer elmondtam már azt is, hogy fütyülök mindenféle harmadolóra és egyéb iskolás szamárvezetőre, a képeim megkomponálásakor ennek sokkal összetettebb és kifinomultabb arányrendszereket szoktam alkalmazni. És a példa szerint ezen nincs is okom változtatni, mert a kép kompozíciójába a másik négy hozzászóló nem csak, hogy nem kötött bele, hanem kimondottan „remeknek” találta. És az is megnyugtat, hogy ez az egyszerű gyulai képeslap öt fotós fantáziáját mozgatta meg. És öt szavazat mégiscsak több, mint egy. Ami a színeket illeti, nem „a korai időpont miatt mentek el a színek”, hanem én vittem egy kicsit túlzásba a szaturációt. A vörösből valóban érdemes lenne visszavenni, mert a bástya cserepei valóban túlságosan vörösek, sőt egyenesen pirosak lettek.

2015.05.07 22:54 kloÉrtékelés: 5 

Érdekes, mennyire különbözőképpen látjuk egy kép erényeit, hibáit. Engem éppen az ragadott meg, hogy belesimul a tájba, az égbe a vár, egyedül a toronycsonk válik ki erős képi elemként, dinamikát teremtve. Tetszik.

2015.05.07 21:42 Konti04Értékelés: 3 

Mint fotó, szépen precízen összerakott kép, szép képi elemekkel, de valahogy nekem még is azt az érzetet kelti, hogy elveszik a vár a panoráma méreten belül. Ellentétben a kisnánai várral!

a forduló összes képe
fotópályázat