Megújulásunk támogatója:  

Várpanoráma

Várkastély; múzeum, Gyula
Pályázó: Szőnyi István
Kép dátuma: 2012.05.27 06:32
Feltöltés dátuma: 2015.04.27 22:17

Várpanoráma

 
 

Eddig 5 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2015.07.18 16:25 Szőnyi István 

Én viszont egyik fából sem vágnék egy centit sem, mert a kompozíció, ha nem is patikamérlegen, de az én vizuális arányérzékem szerint tökéletesen ki van egyensúlyozva, és egyáltalán nem viszi el semmi sehova a kép súlypontját. És ezerszer elmondtam már azt is, hogy fütyülök mindenféle harmadolóra és egyéb iskolás szamárvezetőre, a képeim megkomponálásakor ennek sokkal összetettebb és kifinomultabb arányrendszereket szoktam alkalmazni. És a példa szerint ezen nincs is okom változtatni, mert a kép kompozíciójába a másik négy hozzászóló nem csak, hogy nem kötött bele, hanem kimondottan „remeknek” találta. És az is megnyugtat, hogy ez az egyszerű gyulai képeslap öt fotós fantáziáját mozgatta meg. És öt szavazat mégiscsak több, mint egy. Ami a színeket illeti, nem „a korai időpont miatt mentek el a színek”, hanem én vittem egy kicsit túlzásba a szaturációt. A vörösből valóban érdemes lenne visszavenni, mert a bástya cserepei valóban túlságosan vörösek, sőt egyenesen pirosak lettek.

2015.05.07 22:20 kloÉrtékelés: 5 

Nagyon tetszik a természet "túlburjánzása" a képen, a nagy vízfelület, s az ahhoz képest szinte megbújó vár. Jó fények, színek, így kerek.

2015.05.07 21:51 Konti04Értékelés: 4 

A bal oldali fából vágnék egy kicsit, mert, mivel előtérben van ezért egy picit elviszi a kép súlypontját, még akkor is vágnék ha így pont nem harmadolóba lesz a vártorony. A pirosból én is visszavennék egy picit.

2015.05.06 11:47 csavargóÉrtékelés: 4 

A kompozíció valóban remek, kár, hogy a korai időpont miatt "elmentek" a színek. Valamennyit vissza vennék belőle.

2015.04.30 14:54 piuszÉrtékelés: 5 

Ez a látvány szerintem is panoráma képre termett!

2015.04.29 15:29 gergely07Értékelés: 5 

Először is le kell szögezzem, hogy nem szeretem a mai hétköznapi értelmében vett panoráma képeket. Úgy vagyok vele, hogy egy fotósnak igenis ki kell tudnia választani, hogy mit szeretne megmutatni. Nem pediglen lefotózni panorámában, hogy minden benne legyen. De ez a kép nem azért készült „panoráma módban”. Itt egy pontos szerkesztést láthatunk kompozíciós alapelvek szerint. Még arra is figyelt a szerző, hogy a vár melletti óriási fákat kiegyensúlyozza a bal oldalt belógó fűzzel. Egy szóval, remek kép, akár a dolgozószobám falán is el tudnám képzelni. Árad belőle a nyugalom. Kellemes nyári idő, finom meleg fények, mindent körülölelő zöld növényzet. Üdítő kép, jó ránézni.

a forduló összes képe
fotópályázat