Megújulásunk támogatója:  

Vízi vár...

Vár, Tata
Pályázó: piusz
Kép dátuma: 2012.08.12 09:13
Feltöltés dátuma: 2015.04.18 19:42

...a tatai Öreg-tó tükrében. A tatai várat Luxemburgi Zsigmond király építette, 1397-1409 között. A négyzetes alaprajzú, négy saroktornyos, belső udvaros várnak ma csak déli szárnya, illetve a többi részének feltárt alapfalai láthatóak.

Vízi vár...

 
 

Eddig 2 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2015.05.07 22:34 kloÉrtékelés: 4 

Szokás szerint remekül kivitelezett kép, csak a felső égfelületet tartom kissé soknak, szerintem feszesebbre vágva erősebb lenne.

2015.04.27 21:42 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 5 

A szerző ezúttal is hozza a tőle megszokott látásmódot és bravúros kivitelezést. Egy vízben tükröződő vármotívum esetében százból 99 fotós - ideértve magamat is - vagy kivárta volna, hogy elsimuljanak a szél keltette hullámok, vagy türelmetlenül és csalódottan otthagyta volna a helyszínt. A mi fotósunk viszont a körülmények kényszeréből kovácsolt erényt, és pontosan azt tette fotójának attrakciójává, ami mások számára valószínűleg zavaró körülménynek számított volna: az erősen fodrozódó víztükörben szinte elvont optikai motívummá absztrahálódott vízfestményszerű "tükörképet", amely a maga elmosódottságában egy impresszionista festmény valőrjeinek dinamikus optikai játékosságára emlékeztet, és olyan mozgalmas színkompozíciót eredményez, mint amilyenek Monet kései tavirózsákat ábrázoló festményei. Mivel szerintem ennek a kompozíciónak ez a merész, impresszionista jellegű "ecsetkezelés" a lelke, vagyis a képi történés lényege, ezért a magam részéről az egyébként szintén jó "Vízi vár" helyett egyszerűen csak "Víziót" javasolnék a kép címének.

a forduló összes képe
fotópályázat