Bencés főapátság temploma

r.k. szerzetesrendi templom
Győr-Moson-Sopron
Győr Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Bencés főapátság temploma. 10-13. sz.-i eredetű, román. Átalakítva gótikus stílusban 1486-ban. Átépítve és bővítve 1699-ben, majd a 18. sz. első felében Witwer Márton tervei alapján. Az apátsági templomban barokk sekrestyeszekrények 1770-ből.

Lenyűgöző, először idő hiányában nem akartunk bemenni, de nem bántuk meg nagyon szép csillagos 5-ös!

Kapcsolódó Légből kapott képek

Pannónia Szent Hegyén több mint ezer éve telepedtek le az első szerzetesek. Azóta sokat fejlődött az itteni monostor, napjainkban akár több napra való programot is képes kínálni a Pannonhalmi Főapátság a turistáknak, az érdeklődő látogatóknak. Természetesen a Szent Márton bazilika épülete a legismertebb és talán a legvonzóbb látnivaló azok számára, akik felkeresik Pannonhalmát, ahol azonban napjainkban már arborétum és gyógynövénykert, borászat és színvonalas étterem is várja a pihenésre, feltöltődésre vágyókat..