Szerencs Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk, 18. sz. második fele.
:
Hézagosan zártsorú beépítésben, utcavonalon álló, "L" alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős lakóház. Az utcai szárny udvari oldalának emeletén 3 nyílású, íves áthidaló loggia.

2010.06.18 09:10 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 48° 14,161' E 21° 14,003' - pont: 7

Az épület szép állapotú, csak apróbb hibákat lehet megfigyelni (vizesedés, vakolatmállás) a kapu körül. Az egyik ottlakó éppen kijött a fotózás közben, így beinvitált az udvarra, illetve pár szót mondott az épületről is. Az udvari oldalon háromszoros kosáríves emeleti tornác van, rövid és vaskos oszlopokkal, nagyon szép.

Érdekes, hogy a Zayd kollega által feltett képeken rózsaszínűnek tűnik az épület, a valóságban viszont halványsárga... :) Meg is zavart a dolog, mert házszám sajnos nincs rajta (a lakó tájékoztatása szerint rövidesen kikerül, a kapuval együtt csináltatták, ami szintén nagyon jól néz ki.