Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős ház, melyhez ÉK-i telekhatára mellett és a Ny-i, udvari szárny végében földszintes melléképületek csatlakoznak. Félköríves záródású kapuja az utcai homlokzat középtengelyében. Emeleti ablakai alatt baluszteres köténydísz, fölöttük konzolokra támaszkodó, ívelt szemöldökdísz. Udvari homlokzatai emeletén az egykori pilléres folyosó beépítve, előtte függőfolyosó. Síkmennyezetes belső terek, az utcai részen és a melléképületekben részben 19. század második felei nyílászárók. A kapualj síkmennyezetes, kazettákkal, balra kétkarú lépcső. Épült a 19. század második felében.
külső leírás:
Utca vonalához igazodó, csatlakozó beépítésű, "U" alakú alaprajzú, emeletes, cseréppel fedett nyeregtetős, historizáló lakóépület.
Utcai, emeletes homlokzata a fszt-en 9 tengelyes: 4+1+4:
Középső tengely a félköríves záródású kétszárnyú bejárat, közepén gyalogkapu, ablakok téglalap alakúak, osztottak, minden ablak alatt pinceablak. Emelet 10 tengelyes, miden tengelyben téglalap alakú osztott ablak, miden ablak alatt balluszteres parapet, felettük konzolokon nyugvó, ívelt szemöldökdísz. Virágfüzérrel díszített konzolos főpárkány.

Csak az utca felől van cserép fedés, udvar felé palafedés.
Udvari homlokzat teljesen átalakított, az egykori pilléres emeleti folyosót befalazták, ebből is helyiségek lettek.
Ebből következően a nyílászárók az udvari fronton teljesen újak (1987: IKV felújítás). Utca felőli részén eredeti nyílászárók. Udvari homlokzaton az emeleten az egykori "L" alakú lakóházon végigfutó függőfolyosó. Az épület többi része földszintes. Ezek lehettek az egykori gazdasági épületek. A földszintes épületrészen viszont megvannak a századfordulós nyílászárók.

Komoly vizesedés. 1997.
1987-ben IKV felújítás.