Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, V alaprajzú, földszintes, nyeregtetős sarokház. Simonyi u.-i szárnyának végéhez alacsonyabb, nyeregtetős toldalék kapcsolódik. Kápolna u.-i homlokzatán kovácsoltvas felülvilágítós, kosáríves záródású kapu felülvilágítóval és faragott szárnyakkal. Ablakai csúcsíves záródásúak, az ablakok fölött, a széles főpárkány képszékében, kör alakú padlásbevilágítók. Síkmennyezetes helyiségek, nyílászárók, részben 19. század második fele. Épült az 1860-as években. Kada Elek polgármester háza volt. Simonyi u.-i toldaléka az 1980-as években készült.
külső leírás:
Utca vonalához igazodó, zártsorú beépítésű, "V" alaprajzú, fszt-es, cseréppel fedett nyeregtetős, romantikus lakóház. Kápolna utcai homlokzata 8 tengelyes: 3+1+4. Az egyes tengely szegmensíves záródású kapu gyalogkapuval, olyan kovácsoltvas betéttel, melyet a Batthyány u. 4-nél említettem. A többi tengely csúcsíves ablakok vakolt szalagkerettel. Széles főpárkány, benne minden ablak felett köralakú padlásbevilágító nyílás.
Simonyi utcai homlokzata 5 tengelyes, dísztelen.

Az épületet szerető, kulturált család lakik itt. 1997.