Farkas-kúria

Kúria, udvarház
Csokaly 31. szám
Rövid leírás:
Eklektikus stílusú épület a 19. századból. A második világháború után hosszú ideig óvoda működött benne, majd üresen maradt és igen rossz állapotba került. A rendszerváltás után a család visszakapta az ingatlant. A szabadon álló E alaprajzú épület főhomlokzata elé árkádos, nyitott portikusz került háromszög oromzattal, amely ez idő tájt romos állapotban van. Két enyhén kiugró oldalrizaltjának oromzata trapéz alakú és három szellőztetőablakkal rendelkezik. A kúria tetőzete kontyos. Az eredeti ablakokat mára kicserélték. A hátsó homlokzatot két trapéz záródású, erősen előreugró rizalit határolja, amelyen szintén három-három szellőztetőablak található. A homlokzat központi részén napórával díszített toronyszerű épületrész látható, előtte kőbábos mellvéddel keretezett terasz épült. A jobb oldalon rizalit és a torony között három árkáddal ellátott tornác látható.