Nepomuki Szent János szobor

Szakrális plasztika, szobor
A falu délkeleti (alsó) részén, a Nagy-patak közelében áll.
Rövid leírás:
A számos szakrális kisemlékkel rendelkező falu legidősebb, e csoportba tartozó értéke a barokk Nepomuki Szent János szobor. Az 1797-ből származó, népies jellegű alkotás készítője ismeretlen. A falu alsó (délkeleti) részén, a Nagy-patak partja közelében található szobor négyzetes alapú, barokkos csigadíszes faragású kő talapzaton áll. Az életnagyságnál valamivel kisebb Szent János alakot papi ruházatban, karingben, föveg nélkül ábrázolták. Feje körül fém csillagokból álló glória látható. A szent jobb kezében halotti kereszt, baljában pedig lilium (pálmaág) van. A 19. században a helyi lakosok rendszeresen jártak ide ájtatosságokra, de ez a szokás mára elmaradt.