Megújulásunk támogatója:  
határeset
témák listája

Összesen: 11 db hozzászólás

szépmíves hozzászólásai | 2015-04-29 10:35:30  (38)
Kedves mokuska09!

Köszönjük a gyantai református templom koordinátáira vonatkozó észrevételt! A hibát a mai napon javítottuk!

szepmives

szépmíves hozzászólásai | 2015-03-16 14:24:05  (37)
Köszönöm szépen.
[ előzmény : (36)  kunczy , 2015-03-12 18:12:35]

szépmíves hozzászólásai | 2015-03-09 16:18:46  (35)
Volt egy kis kavar a révkomáromi templomok körül, amit ma sikerült helyretennem. Még 2011-ben Marcius nevű szerzőnk elkészítette a komáromi szerb ortodox templom adatlapját, de sajnos, teljesen rossz koordinátákat adott meg, ráadásul fotót sem csatolt hozzá. (Ilyen, sajnos, előfordul.) Nagyobb baj ennél, hogy a rossz koordináták egy másik templomépületre, a komáromi Szent Rozália templomra mutattak. Patikus játékostársunk fel is kereste a helyszínt és a hibás adatlap miatt a Rozáliát hitte szerb (rác) templomnak. Szép képeket is készített róla és jelentésként fel is töltötte a honlapra.

Én most, 2015-ben, amikor a Rozália templom adatlapját készítettem, észrevettem a hibát. A szerb templom adatlapját ezért fotókkal egészítettem ki és a szöveget is kissé kibővítettem, a koordinátákat pedig kijavítottam, így azok már tényleg a ráctemplomra mutatnak. Egyet viszont - jogosultság híján - nem tudok. Patikus jelentését innen ki kellene törölni és a Szent Rozália templomhoz áttenni.

Ebben kérném klo vagy az admin segítségét!

szépmíves hozzászólásai | 2014-03-04 12:06:24  (31)
Ismét egy kicsit jobb nekünk. A Határeset adatbázisába felkerült a 2800. - kettőezer-nyolcszázadik - határon túli műemlék leírás is! Külön köszönet az ezen sokat dolgozó Schlossernek és Csillagtáncosnak - meg magam is igyekeztem :-)

Köszönjük a remek, határon túli jelentéseket is! Pláne olyan épületről öröm végre új fotót látni, ami éppenséggel kiesik a turisták, kirándulók megszokott útvonalából!

Közben folyamatosan végezzük a már fent lévő, és valamiért nem teljes, vagy nem pontos adatlapok javítgatását, kiegészítését is. Ehhez is várjuk megjegyzéseiteket, fotóitokat, melyekért előre is hálásak vagyunk!

szépmíves hozzászólásai | 2013-11-26 09:43:55  (29)
Kedves Határeset-kedvelők! örömmel számolhatunk be arról, hogy ma felkerült a honlapra a 2600. - leírva mégszebb: kettőezer-hatszázadik! - határon túli műemlékről szóló adatlap is! Minden szerzőnek köszönjük a munkát! És ami még ennél is fontosabb: köszönjük a játékosoknak a szép tudósításokat és fényképeket!
Már korábban is írtuk, de miért ne örülhetnénk ennek újból és újból? Messze a műemlékem.hu Határeset programja tartalmazza a weben a legtöbb, határon túli műemlék-ismertetőt! Arra, hogy valamit jól csinálunk, ékes bizonyíték az, hogy egyesek már "lopják" adatainkat, szócikkeinket... :-) és nem is akárkik, akármilyen műsorok... (Lopásnak neveznénk itt adataink olyasféle - gyakran hosszabb szövegek szó szerinti! - felhasználását, amikor nem nevezik meg annak forrásaként honlapunkat! Forrásmegjelöléssel, a szerzők engedélyével, természetesen mi is igen gyakran használunk korábban megszületett szakirodalmakat, webhelyeket!) Most nem neveznénk meg a konkrét "kollégákat", de üzenjük nekik is, hogy figyelünk ám! ;-)

szépmíves hozzászólásai | 2013-06-21 10:10:00  (28)
Gratulálunk ngabinak és Lacipapnak a sok felvidéki helyszíni jelentésért és a feltöltött, rengeteg fotóért! Ez lenne az egyik értelme ennek a játéknak!

Csak így tovább, hajrá-hajrá a többieknek is! Higgye el mindenki, ezek a házak eredetiben mégszebbek, mint az itt olvasható leírásuk! :-)

szépmíves hozzászólásai | 2013-05-22 16:23:53  (26)
Lassan, de biztosan gyarapszik a Határeset adatbázisa! A minap került fel az oldalra az ezredik felvidéki műemlék-adatlap! A Határeset a maga bő 2100 db határon túli műemlékekről szóló adatlapjával messze a legnagyobb és leglátogatottabb honlap magyar nyelven...

Hip-hip...

szépmíves hozzászólásai | 2013-01-01 17:52:07  (22)
Kedves Határeset-játékosok, szerzők, olvasók! 2012-t úgy zártuk, hogy 1600-nál is több szócikk szólt a honlapon 1-1 határon túli épített örökségi értékről! Mindenkinek köszönet érte, közte persze, a leginkább "láthatatlanoknak": a szerkesztőnek és a technikai hátteret biztosító informatikusnak. Külön elismerésem azon játékosoknak, akik vették a fáradságot és a meglátogatott helyszínekről leírást, képet is töltöttek fel!

Előre, lépjünk / merészkedjünk át a határon 2013-ban is!

szépmíves hozzászólásai | 2012-08-06 13:32:05  (19)
klo!

A zágrábi székesegyházzal kapcsolatos Határeset-szócikknek rossz a koordinátája! A helyes adat:

45 48 52,00 É 15 58 47,30 K

Beírtam egy jelentésbe a szócikk végére, de sajna, eddig nem lett átvezetve, így a térképen továbbra is rossz helyre mutat a nyil. Javaslom, javítsd ki, mert rossz koordináták után menve nem könnyű megtalálni! :-))) Pedig ha valami könnyen észrevehető Zágrábban, akkor az a székesegyház a Várhegyen...

szépmíves hozzászólásai | 2011-07-11 10:49:36  (10)
Egy kérdés:
Biztos, hogy Patikus Sopronkeresztúr, kastély jelentéséhez csatolt minden fotó a tárgyhoz tartozik? Mert a harmadik OK. De a többi 3? Én jártam ott és nem emlékszem ilyen részre. Amúgy az épület egy egzaltált bécsi művészé, aki ráadásul egyáltalán nem is lakik ott huzamosan. Én egyszer szerencsésen bejutottam: hát, nem semmi! Csuda szép belülről. A legalja a művész úr saját alkotásaiból rendezett festmény-kiállítás volt, meg persze a saját ízlése alapján felújított lakosztály (márvány fürdőszoba-borítás, stb. Brrrr...) . De a többi, egy csomó összevásárolt műtárgy, meg maguk a termek... remek! A manus egy másik hobbija hogy régi amerikai autócsodákat gyűjt (és tárol) itt. Hihetetlen volt a reneszánsz kastély kapualjában a sok batár méretű, 50-60-as évekbeli ős-ős Chevi, Ford meg Cadillack! :-)

szépmíves hozzászólásai | 2011-06-27 17:51:32  (7)
Tök jó ez a határon túli műemlékkereső. Én titokban azt reméltem, hogy ennél is több embert tud majd megmozgatni, főleg az érintett utódállamokban.... Lehet, hogy nem jutott el hozzájuk a híre? Ezen érdemes lenne dolgozni egy kicsit.
Az ugyan meglep, hogy nem csak az egykori Magyar Királyság területéről (hanem pl. Ausztria Burgenlandon kívüli részéből, meg Csehországból) is lehet feltölteni, de elméletileg működhet így is. (Külön díjat ajánlok fel a csehországi Jičin - Rumcájsz városa - első feltöltőjének...)
Az elcsatolt területeken fontosnak tartanám a települések 1918-as magyar helyesírás szerinti feltüntetését, adott esetben akkor is, ha a mai kinti beszélt nyelv néha már romlott, rövidült alakot használ. (Pl. Terebest mondanak Tőketerebes, Váradot Nagyvárad, Szatmárt Szatmárnémeti helyett, stb.) E feladattal sok jó szándékú anyaországi is képtelen megbirkózni. Jó segítő-kereső van pl a neten itt: http://sebok2.adatbank.transindex.ro/
(És még egy apróság: egyik személyes kedvencem, Rárósmulyad helyesen rövid "u"!)

Ami a határon túli épületek ottani védettségét illeti, pl. a Szlovákia védett épületei hivatalosan is elérhetőek a neten kerületenként .xls-ben:
http://www.pamiatky.sk/pamiatky/pamiatkovy-urad/evidencia-kulturnych-pamiatok-na-slovensku/register-nehnute%C4%BEnych-nkp/

Biztos a többi is megtalálható valahol.