Találkoztunk Kapolcson

Július 26-án, szombaton rendeztük Kapolcson, a Örökségvölgy keretében az I. műemlékem.hu versenyt és találkozót. Bár a megelőző napok időjárása némileg kétségessé tette a verseny sikerét, végül viszonylag sok játékos összegyűlt, helyben is akadt érdeklődő egy fiatal társaság személyében, így a Reader's Digest által felajánlott valamennyi "Csodaszép Magyarország" című album gazdára talált, a sok-sok kiosztott emléklapról nem is beszélve. » bővebben

A díjátadón Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke és Zsámboki Péter, a Reader's Digest főszerkesztője köszöntötte az egész napos túrázás után meglehetősen megfáradt játékosokat. Üres kézzel senki sem tért haza, jót beszélgettünk és öröm volt megismerni a műemlékem.hu-n található jelentések mögött álló játékosokat.

Köszönjük a részvételt, némi pihenés után szervezni kezdjük az októberi találkozót.

I. műemlékem.hu verseny és találkozó

2008. július 26-án (szombaton) Kapolcson, az Örökségvölgyben rendezzük meg az I. műemlékem.hu versenyt és találkozót.

Kapolcs, kastélyA verseny 9 órától kezdődik a helyi kastélyban, ekkortól lehet átvenni a versenyhez szükséges dokumentációt (természetesen a későbbi kezdésnek sincsen akadálya, de ekkor kevesebb idő marad a teljesítésre). A nap folyamán a műemlékem.hu játékosai, illetve családtagjaik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vendégei (ez harapnivalóra és üdítőre egyaránt vonatkozik).

A verseny befejezésének időpontja 16 óra - ekkorra kell visszaérni a kapolcsi kastélyba. 16 és 17 óra között értékeljük ki az eredményeket.

17 órakor a díjátadásra kerül sor, majd kötetlen beszélgetést szervezünk Dr. Mezős Tamással, a Hivatal elnökével.

Díjak: a verseny minimum-követelményét teljesítő résztvevők valamennyien névre szóló Emléklapot vehetnek át a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökétől.

Csodaszép Magyarország Az tíz legjobban teljesítő játékos könyvjutalmat is kap a Reader's Digest jóvoltából. Ezeket a magazin főszerkesztője, Zsámboki Péter és Dr. Mezős Tamás közösen adja át.

A verseny teljesítéséhez digitális fényképezőgép és gps-készülék szükséges, gps-t korlátozott számban tudunk kölcsönbe adni. A minél jobb eredmény eléréséhez ajánlott közlekedési eszköz (autó, kerékpár) is, a minimum-követelmény azonban gyalogosan is teljesíthető. Az egyéb tudnivalókat a dokumentáció átvételekor ismertetjük.

A versenyközpont koordinátái: N46 57.326 E17 36.403. Megközelítés: a faluközpontban (templom, buszmegálló) Veszprém felől érkezve jobbra-hátra (északkelet felé) indul egy utca, itt az első épület a bal oldalon. Könnyen megismerhető a nagy Örökségvölgy tábláról.

Bár a nevezés a helyszínen történik, a részvételi szándék jelzésére kérjük, hogy töltsd ki az alábbi adatlapot.

Mindenkit szeretettel várunk!