Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.

Kifogástalan állapotú, az oromzaton lévő pecsét szerint 2004-ben felújított ház.
Szürke vakolat, fehér keretezéssel. Háromíves, mellvédes tornác (szép oszlopok!), különálló negyedik ív nagyobb, kapuszerű. E mögött dupla szárnyas ajtó, eredetinek tűnik, mellette a tornácot lezáró, derékig érő ajtó. Padlásajtó az épület végén (ahogy az összes falubéli ház, ez is a ház vége felé emelkedő lejtőn épült).
Az épület végén lévő gazdasági helység ajtaja elhanyagolt, szemmel láthatóan használaton kívül. Házzal szembeni melléképület (bár nem védett :-)) palatetős, nem felújított, végén látható a korábbi toldás sátortetejének nyoma. A kert végében - biztos nem védett :-) - épület főfalai.
Érdekesség a tornáccal szemközti elkerített terület: szerintem a szomszédos házhoz (123-as szám) tartozik, ezért van elkerítve, kúttal – rajta 1929-es dátum, kerítéssel, ami a 125-ös számtól eltérő stílusú.

Volt vízimalom (0.112 km)