Présház

Agrár műemlék
borászat
présház
Balatonfüred Körzeti Földhivatal
Présház, népi.

Végre, műemlékes kollégákkal folytatott helyszíni szemle alapján sikerült tisztázni az épület ügyét. Az előző jelentésemben foglalt épületet szerencsére/sajnos helytelenül jelöltem meg. Attól, hogy az nem szerepel a jegyzékben, a folyó elmebeteg tönkretételt nem kellene ölbetett kézzel néznie sem az építési hatóságnak, sem a lokálpatriótáknak. Az eredeti forma a műemlékhez közel hasonló, nekem még volt szerencsém látni régi, pusztuló fényében. Tehát a jelentést felülírom, de a véleményem tartom és intézkedés szükségességét szorgalmazom.
A műemlék épület gondos gazdájának köszönhetően szerencsére jól van, igazán bájos. Kétosztatú, istállós épület, mely kivitele egyszerű, díszekben nem bővelkedik. Belseje rendkívül kedves, berendezése hiteles. Mellékelek egy felújítás előtti fotót is- erre kérem a tulajdonos engedélyét. Köszönjük a kedves fogadtatást ismét!

Présház (0.117 km)
Présház (0.118 km)