polgárház
városi polgárház
Emeletes barokk lakóház, középkori részletek.
:
Zártsorú beépítés, utcai épülettömb hátsó udvarral. Észak-keleti tájolás. Egyemeletes, oromfalas, tetőtér beépítéssel. Bejárat az utcáról, lépcsők a kapualjból indulnak. Részlegesen alápincézett.
Utcai homlokzata vakolt, kéttengelyes, szabálytalan elhelyezkedéssel. Kapuját félköríves, vékony kőkeret szegélyezi, középkori maradványokkal, barokk kapuval, kerékvetővel. Baloldalt egyenes záródású, középkori élszedett, erősen pótolt kőkeretben, új ráccsal. Mellette középkori téglaív, hajdan pincebejárat lehetett. Az emeleten két ablak új kőkeretben, végigfutó kő könyöklőn nyugszanak. Barokk főpárkány cseréppel fedve. Egyszerűbb párkány övezi az oromfalat, abban két kis ablak. Bal szélen az épület teljes magasságáig végigfutó kőfal maradvány. Az oromfal fölött a nyeregtető kontya.

2017.12.28 11:50 klo állapot: 5 - egyéb

Továbbra is jó állapotban van. A lábazat fölött némi sötétebb foltot láttam, de az talán csak a szemerkélő eső miatt volt, s csupán felületi vizesedés.