Szent István király
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A temető előtt dombon szabadon álló, hosszú lépcsősoron keresztül megközelíthető, egyhajós templom, D-i homlokzata elé enyhén kilépő toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély mindkét oldalán kétszintes, kontyolt nyeregtetős bővítményekkel. A bővítmények földszintjén kápolna, illetve sekrestye és kocsiáthajtó, emeletükön oratórium. A toronyaljba nyíló kapu fölött törtvonalú szemöldökpárkány. A torony melletti féloromzatokon vázák. A toronyaljban donga-, a hajóban csehsüveg-, a szentélyben csehsüveg boltozat és félkupola. A hajó D-i végében falazott, pilléres orgonakarzat, mellvédjén felújítási évszám: 1923. A diadalíven festett, latin nyelvű felirat, kronosztikonjában építési évszámmal. A 18. századi kifestés átfestve 1923-ban. Üvegablakok: 1942. Berendezés: 18. század második fele; oltárképek: 1773 előtt (Baumgartner Norbert kapucinus szerzetes). Szószék felújítva: 1900. Orgona: 1888 (Országh Sándor). Építtette jobbaházi Dőry Ádám, Tolna vármegye alispánja. Felújítva, bővítve 1840-ben, ekkor alakították át és építettek emeletet a bővítményekre. Felújítva: 1923. A lépcsősor aljában öntöttvas kerítéssel kerített, felújított Szentháromság-oszlop, 1893. A temetőben (hrsz.: 8) a Dőry család kriptája és síremlékei.

Látszik, hogy a repedéseket kijavították, lekerült az "életveszély" tábla.
A tatarozásból a festés még hátra van!