Nepumuki Szent János
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utcavonaltól beljebb szabadon álló, egyhajós templom, K-i homlokzata elé enyhén kilépő toronnyal, a hajónál keskenyebb, ívesen záródó szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalán félnyeregtetős sekrestyével. A K-i főhomlokzat középtengelyében nyíló bejárat felett törtvonalú szemöldökpárkány és 1987-es (eredetileg 1836-os) évszám, a zárópárkány alatt fülkében szobor: Mária gyermekével. A D-i homlokzat középtengelyében oldalbejárat. Csehsüveg boltozatos toronyalj, síkmennyezetes belső. A hajó K-i végében fa orgonakarzat, mellvédjén az Utolsó Vacsora jelenete: 16. század (?), áthozva a tolnai ferences kolostorból. Berendezés: jellemzően 1800 körül. Főoltárkép: 1886 (Graits Endre). Építtette a Theresianum Akadémia Alapítványa. 1836-ban tűzvész pusztította, utána megújítva

Látszik, hogy felújították, a lépcsőket megvasalták

Kereszt (0.003 km)