Római katolikus plébániaház

plébánia
r.k. plébánia
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A r. k. templommal azonos telken, tőle ÉNy-ra, utcavonalon szabadon álló, L alaprajzú, földszintes, utcai szárnyán nyeregtetős, udvari szárnyán kontyolt nyeregtetős épület. Az utcai szárny DK-i végfalához a telket megosztó kerítésfal csatlakozik, benne oromzatos gyalogkapuval. Mindkét szárny egytraktusos, oldalfolyosós elrendezésű. Az utcai szárny folyosója és helyiségei csehsüveg boltozattal, illetve fiókos dongaboltozattal fedettek, az ebédlő mennyezetén stukkódísz. Az udvari, gazdasági szárny folyosóját fiókos donga fedi, helyiségei síkmennyezetesek. Az udvari szárny alatt dongaboltozatos pince. Nyílászárók: részben 19. század eleje és második fele, az utcai homlokzatokon 20. századiak. Az épület eredetileg udvari homlokzata előtt pilléres, mellvédes tornáccal és szabadkéményes konyhával épült. A 19. és 20. században átalakítva. A telken melléképület.

változatlanul felújítást igényelne

Iskola (0.017 km)