Szent Mihály arkangyal
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kisebb emelkedőn, részben kőfallal kerített kertben szabadon álló, egyhajós templom, Ny-i homlokzata elé épült toronnyal, a hajónál keskenyebb, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalán kétszintes sekrestye-oratóriummal. A hajónak a torony melletti homlokfalain egy-egy félköríves, üres fülke. A hajóban csehsüveg-, a szentélyben csehsüveg boltozat és félkupola. A hajó Ny-i végében falazott, pilléres, csehsüveg boltozatos orgonakarzat, mellvédjén festett fűzérdísz és két évszám: 1763, 1904. Falképek és kifestés: 18. század vége. Berendezés: 18. század második fele. Orgona: barokk; átépítve: 1864 (Unger Miklós). 1737-ben már állt templom a községben. 1768-tól épült a jelenlegi templom, 1772-ben még nincs befejezve. A templomkertben II. világháborús emlékmű.

A tetőt és a külső támfalat már felújították.Remélhetőleg tovább folytatódik a műemlék templom renoválása

Kereszt (0.004 km)
Volt iskola (0.069 km)