Bazársor

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
Paks Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes, lapos tetős épület, magas attikafallal. A tető járófelülete egyben a mögötte emelkedő r. k. templom járdaszintje. Ikerpilaszterekkel tagolt homlokzatán 11 egyenes záródású, keretelt üzletajtó, részben újabb nyílászárókkal. Az attikafalon a korábbi r. k. templomból származó, festett kőszobrok: Szent Vendel, Szent Flórián és Nepomuki Szent János, 18. század, valamint egy későbbi kőkereszt korpusszal. Egytraktusos belső. Az üzlethelyiségekben donga- és csehsüveg boltozatok.

2009.08.26 07:10 QnJ állapot: 3 - pont: 3

"A templomkert falának lebontása után nem betonfalat építettek a lejtő megerősítésére, hanem üzletsort is. Így született meg a bazársor, melyet a paksi közbirtokosság építtetett az 1870-es években. A korai romantikus homlokzatú épületben 11 boltnyílás van. A bazársor tetején áll Szt. Vendel, Szt. Flórián és Nepomuki Szent János szobra. "