Paks Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, K-i végfalával a Deák Ferenc u. 7. alatti épületnek (trsz.: 4178) támaszkodó, téglalap alaprajzú, emeletes, nyeregtetős épület. Kettős pilaszterekkel tagolt utcai homlokzat. Bejárat az udvari homlokzaton, mellette újabb terasz. Belseje összenyitva a Deák Ferenc u. 7. alatti épülettel. Mindkét szinten síkfödémes helyiségek, részben 19. század végi nyílászárók. Jelenlegi formáját feltehetően 19. század közepén épült, klasszicista lakóház 19. század végi átalakításával nyerte.

2009.08.26 06:53 QnJ állapot: 3 - pont: 3

" A Deák Ferenc utca 7 és 7/a számú ház eredetileg copf stílusban épült, de későbbi átépítések miatt jellegét elvesztette. A volt lakóház, ma egészségház egy emeletes épülete késő barokk jelleget visel. Az eredeti szép barokk kapualjat és lépcsőházat a későbbi renoválások során stílustalanul kiegészítették és a földszinti homlokzatot részben átépítették. Északi szárnya egy emeletes középület késő barokk eklektikus homlokzattal. Bejárata közös a szomszéd épülettel."

(két épület) (0.027 km)
Novák-kúria (0.066 km)