Paks Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Három utca közrefogta telken, magaslaton szabadon álló, L alaprajzú, földszintes lakóház, D-i, Anna utcai homlokzata felett kontyolt nyeregtetővel (hrsz.: 1064/1). Átalakított D-i homlokzatán enyhén kilépő középrizalit. Az L hosszabbik szárának udvari oldalán íves árkádsorú, mellvédes, válaszfalakkal utóbb szétszabdalt tornác. Az utólag befalazott árkádíveket újabb nyílások törik át, innen nyílnak a belső síkmennyezetes helyiségei. A ház D-i végén lévő, korábban az egykor itt működő szegényház közös termeként szolgáló nagyobb helyiségben barokkos kályhafülke. Újabb nyílászárók és burkolatok. A D-i épületmag a 18-19. század fordulóján épülhetett, utána többször átalakították és bővítették. Telekhatárokon épült egykori kerítésfalát és kosáríves kapuját elbontották. A 1064/2 hrsz-on használaton kívüli vízműtárgy.

2009.10.28 08:55 QnJ állapot: 3 - pont: 3

változatlanul elhanyagolt ház, a "szociális" lakások tulajdonosai inkább lelakják, mint hogy állagmegóvást végeznének....

Kúria (0.090 km)
Novák-kúria (0.125 km)