Keresztelő Szent János
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Templomkertben szabadon álló, egyhajós, D-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, poligonális záródású szentéllyel, a szentély K-i oldalán kontyolt nyeregtetős sekrestyével, Ny-i oldalán emeletes, kontyolt nyeregtetős oratóriummal. A D-i homlokzat középtengelyében lépcsőn át megközelíthető, keretelt kapu, a karzatablak két oldalán fülkékben újabb szobrok. Csehsüveg boltozatos hajó, a szentélyben fiókos dongaboltozat és félkupola, az oratóriumban fiókos dongaboltozat, a sekrestyében síkmennyezet. A hajó D-i végében pilléres, falazott orgonakarzat. Kifestés: 18. század vége. Berendezés: jellemzően 18. század vége. A templom 1734-ben már állt, jelenlegi formáját valószínűleg az 1774-es felújításkor nyerte. Toronysisak 1877-ből. Belső felújítva 1948-ban, külső helyreállítás az 1990-es években.

Romlik az állapota, a belső falon a vakolat leverve.

Képoszlop (3.711 km)