Szent Lőrinc vértanú
Dombóvár Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utca felől kőfallal kerített kertben szabadon álló, egyhajós templom, Ny-i homlokzata elé kilépő toronnyal, félkörívesen záródó szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalán kétszintes, nyeregtetős kápolna-oratóriummal, É-i oldalán félnyeregtetős sekrestyével. A toronyaljon át megközelíthető hajóban csehsüveg-, a szentélyben fiókos dongaboltozat és félkupola, a hajó Ny-i végén pilléres, falazott orgonakarzat. A hajó mennyezetén falkép: 20. század második fele. Berendezés: 18. század második és 19. század első fele. A berendezés nagyrészt 1882 után a pécsi székesegyházból került ide: az egykori Keresztelő Szent János-oltár átalakított építménye, szobrai nélkül: 1777 (Franz Xaver Sintz); Szent Borbála-mellékoltár, képe: 1846 (Johann Ender); Szent Anna-mellékoltár, képe: 1846 (Zichy Mihály); átalakított szószék, 1742 (Johann Georg Hillebrand). Orgona: 1895 (Angster József). A diadalív alatt Morvai József káplán (†1805) sírkőlapja. Kápolna-oratórium, toronysisak: 1873. Felújítva: 1965, 1986.

Kurdon helyére került a templomtorony.
"augusztus 12-én dr Udvardy György megyés püspök áldotta meg az új szerkezetet.
Ócsai Sándor ráckevei szakember munkája nyomán csilloghat most újra a toronysisak, amely Rheinzik lemezből, vörös- és lucfenyőből készült"
Részlet a Kaposmenti Hírlevél-ből.
A toronysisak nagyon szép lett, de további felújítást kellene eszközölni!