Szent Anna
Dombóvár Körzeti Földhivatal
Temető felett szabadon álló, lépcsősoron megközelíthető, egyhajós templom, Ny-i
homlokzata elé ívesen kilépő toronnyal, a hajónál keskenyebb, poligonális záródású szentéllyel, annak É-i oldalán oratóriummal, D-oldalán sekrestyével, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a toronyaljba vezető bejárattal. A D-i homlokzat középtengelyében keretelt oldalbejárat. A hajóban csehsüveg-, a szentélyben csehsüveg boltozat és negyedkupola. A hajó Ny-i végében pilléres, falazott orgonakarzat. Falképek és kifestés: 1919, feltehetően korábbi falképek és kifestés fölött. A mennyezeten stukkódísz. Berendezés: 18. század vége. A hívek építtették és adták berendezését. Tornya későbbi. Felújítva: 1917, 1960. A templomhoz vezető út mellett Szentháromság-oszlop (hrsz.: 197), 1911, 2005-ben átfestve; a templom D-i oldala mellett (hrsz.: 196/1) oszlopra állított Szűz Mária-szobor, 20. század eleje. Szondázó falkutatás: 2004.

A változás annyi, hogy a cserepek megérkeztek, valószínűsíthető, hogy felújítják

Pince-présház (7.795 km)