ev. templom
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Dombtetőn szabadon álló, egyhajós templom, DNy-i homlokzata elé kilépő toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, az ÉNy-i oldalhomlokzat középtengelyében nyíló, kőkeretes kapuval. A toronyaljba nyíló kőkeretes kapu fölött trapéz alakú, latin nyelvű építési tábla, 1776-os és 1777-es évszámmal. A síkmennyezetes belsőben pilléres, falazott orgonakarzat (a korábbi orgona hiányzik) és falazott oszlopokon nyugvó, famellvédes oldalkarzatok. Falképek, kifestés: 19. század (?). Berendezés: 18. század vége. Alapkőletétel: 1776. Felszentelve: 1777. A torony az 1781-es türelmi rendelet után épült. A második világháború utáni kitelepítés eredményeként a gyülekezet lassan megszűnt, a templom jelenleg használaton kívül. Az 1980-as években a toronyfedélszék megsérült, 1993-ban ideiglenesen lefedve. Külső, belső felújítva: 1999-2000. 2005-ben súlyos szerkezeti repedések jelentek meg a templomon. A szentély mögötti téglafalban Johann Baugloff (†1926) sírkápolnája.

Egyre nagyobbak a repedések a templom falán, talán, ha a tornyot megszüntetnék az épület többi részét meg lehetne menteni!
A belső fotókat a nagy repedésen át fényképeztem