ev. templom
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A települést átszelő patak melletti dombon szabadon álló, egyhajós templom, D-i homlokzata elé kilépő toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a Ny-i homlokzat középtengelyében kőkeretes oldalbejárattal. A toronyaljba vezető, kőkeretes kapu felett kőtábla német nyelvű építési felirattal és 1795-ös évszámmal. A kapu két oldalán I. világháborús emléktáblák. A hajóban csehsüveg boltozat, a szentélyben félkupola. A hajó három oldalán karzat, középen pilléres, falazott orgonakarzattal; az oszlopokon nyugvó két oldalkarzat figurális-jelenetes, festett famellvédjének festője feltehetően azonos a kalaznói ev. templom (trsz.: 4114) karzatfestőjével. Berendezés: 18. század vége. Tornyát a 19. század második felében átépítették. Felújítva, ablakok újrakészítve: 1991. A templomtól DK-re lelkészlak (19. század) és újabb melléképület.

A templom alapjába véve rendben van, hibát a tornyon találtam.